Reunió de la Federació Islàmica Catalana “FIC” amb el director general d’Afers Religiosos




 El dilluns 25 de novembre 2013, la Federació Islàmica Catalana “FIC “ representada pel seu president el Sr. Hafid A. Aarab, acompanyat de dos membres de la junta directiva; el seu secretari el sr. Fouad Borni i el seu tresorer sr. Mohammed Makhlouf  , va atendre l’ invitació a una reunió de treball amb el director general d’Afers Religiosos el Sr. Enric Vendrell  Aubach a la seu del departament d’Afers religiosos de la Generalitat de Catalunya. En un ambient disten dit, la federació FIC va donar a conèixer la seva visió de la situació dels musulmans a Catalunya i va presentar en línees generals el seu projecte d’actuació en aquest àmbit. 

Després es van abordar amb el Sr. Director diversos temes d’actualitat relatius a la realitat de la comunitat musulmana al nostre país; el tema dels centres de culte, la seva ubicació, les traves consistorials en matèria de concessió de llicències. Així mateix durant la reunió es va fer referència al Conveni històric que va signar l’Estat espanyol i la Comissió Islàmica d’Espanya “CIE” l’any 1992 i la necessitat imperiosa del seu desplegament, tal com s’està fent en matèria d’assistència religiosa als centres penitenciaris arran del conveni signat amb el Consell Islàmic. Però es va fer major èmfasi sobre el tema de l’ensenyament de la religió islàmica a les escoles públiques que afecta milers d’alumnes musulmans ciutadans del nostre país, que dia rere dia, viuen el seu  amor al  país, a la seva llengua i a la seva cultura, privats del seu dret fonamental marcat en la Llei de llibertat religiosa. 

També es va comentar la qüestió de la manca d’una veritable interlocució unificada i única a escala de Catalunya, un problema que realment es pateix en el si de la mateixa comunitat i que té com a conseqüència les visibles repercussions negatives, donant lloc a què qualsevol s'erigeixi en representant o portaveu de la comunitat musulmana a Catalunya. Tanmateix, després de 20 anys d’immobilisme, els darrers moviments a l’àmbit de la Comissió Islàmica d’Espanya, màxim òrgan representatiu dels musulmans a Espanya i reconegut oficialment, prometen aviat uns nous horitzons de serietat en l’acció i el fi del caos organitzatiu en el propi si de la nostra comunitat. 

Els reunits van acabar la reunió convençuts de la importància dels temes tractats i la necessitat de continuar obrint mes  ponts de diàleg tant amb el Departament com amb Entitats de caràcter públic i privat i amb altres actors de la societat civil catalana.


اجتماع مع مدير الشؤون الدينية

بمقر مديرية الشؤون الدينية ببرشلونة اجتمع يوم الإثنين 25 نوفنبر المكتب التنفيذي للفدرالية الإسلامية الكطلانية ممثلا في السيد حفيظ أعراب رئيساً  والسيد فؤاد برني سكرتيراً والسيد محمد مخلوف أمينا للمال مع السيد مدير الشؤون الدينية بكطلونيا السيد إينريك فيندري حيث تم تباحث العديد من الأمور الخاصة بالمسلمين القاطنين بكطلونيا.

بعد تبادل كلمات التحية و الترحيب و الشكر و إلى جانب مشاكل المسلمين و الخاصة برخص المساجد أو قاعات الصلاة تم تناول اتفاقية التعاون المبرمة سنة 1992 بين الدولة الإسبانية و المفوضية الإسلامية و كيفية العمل من أجل تنزيلها بالإقليم، حيث تم النقاش حول التربية الإسلامية في المدارس العمومية و الأكل الحلال بمطاعمها كما نوقش أيضا أمر الرعاية الدينية لنزلاء المستشفيات و السجون و غيرها من الأمور التي تخص الحياة اليومية للمسلمين بكطلونيا وهمومهم.

       وفي الختام تعهد المجتمعون على العمل الجاد و الفعال من أجل إيجاد حلول لمشاكل المسلمين و إحداث مناخ ملائم للحوار و التعيايش بين جميع مكونات المجتمع الكطلاني.